tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Actualiteiten


Aantal per pagina
14 september vanaf 13:00 uur Clowntjesfeest nieuwe stijl met Clown Onkie en workshops!

14 september vanaf 13:00 uur Clowntjesfeest nieuwe stijl met Clown Onkie en workshops!

STADronten presenteert weer het jaarlijkse Clowntjesfeest!  Dit vindt plaats op 14 september a.s. vanaf 13.00 uur op het Meerpaalplein bij de Fontein. Het Clowntjesfeest is onderdeel van het Festival SyuderSee: Food, Fashion en Fun dat STADronten samen organiseert met de Meerpaal en Stadscentrum SuyderSee.
 

  Lees meer..
Paardensport als nieuw onderdeel tijdens Beach Event Dronten

Paardensport als nieuw onderdeel tijdens Beach Event Dronten

Dit jaar is opnieuw een leuk onderdeel toegevoegd aan het Beach Event Dronten. Op donderdag 4 juli vanaf 19:00 zullen er pony’s en paarden meedoen aan het evenement op het zand. Voor alle paardenliefhebbers is dit natuurlijk een leuk onderdeel. Het wordt gehouden aan de kant van De Meerpaal. Het idee voor dit onderdeel kwam van Lisa Hendriksen en Stephanie Zwanenburg.

Lisa en Stephanie zijn twee derdejaars studenten aan de Aeres Hogeschool. Zij volgen de opleiding Hippische Bedrijfskunde. Een studie met 70% bedrijfskunde en 30% paardgerelateerde vakken. Na deze studie kun je aan de slag als adviseur of zelfstandig (hippisch) ondernemer. Maar ook als evenementenmanager. Als onderdeel van hun projectmanagement assessment kwamen de dames spontaan naar de organisatie om dit onderdeel te organiseren. Het is een leuk programma geworden voor jong en oud. Lees meer..
Havenpleinfestival 15 juni 2019

Havenpleinfestival 15 juni 2019

Het programma voor het Havenpleinfestival:

13.00 uur opening door de burgemeester. Het eerste officiële optreden van de nieuwe burgemeester Jean Paul Gebben.
13.00-17.00 activiteiten voor kinderen georganiseerd door de Dierenambulance (ons goede doel van dit jaar) en touw parcours aangelegd door Zwaan Buitensport
14.00-15.00 optreden van Dirk Scheele met 'In Holland staat een huis'
15.00-16.00 veiling voor de Dierenambulance
17.00-20.00 diner met BBQ op het plein
19.00-21.00 Optreden van het Andre Hazeskoor
21.00-0.30 Optreden van Amplifier, feestband uit Dronten.

Klik hier voor de volledige beschrijving van het programma deze dag.
  Lees meer..
Beach Event Dronten van 27 juni t/m 7 juli

Beach Event Dronten van 27 juni t/m 7 juli

Dronten- Van 27 juni t/m 7 juli vindt het Beach Event Dronten plaats op het Meerpaalplein. STADronten kijkt uit naar deze vijfde editie. Voor het tweede jaar is Dronten speelstad voor het NK Beach Soccer. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dronten, de provincie Flevoland en de sponsoren van STADronten. Partners van het eerste uur Knipscheer Infrastructuur en van Werven, toveren het Meerpaalplein weer om in een fantastisch zandstrand.
  Lees meer..
Routes Lawaaioptocht 2019

Routes Lawaaioptocht 2019

Routes Lawaai optocht

 
Vanaf 9.00 start de lawaaioptocht met versierde fietsen. Eindpunt: Meerpaalplein
 
Route 1: Barrage Vertrek 9.00 uur
            Start vanaf scholeneiland de Barrage, Concourslaan,
            de Volte, Manegelaan, de Zuid, de Boeg, Galjoenstraat,
            via Steenbergenterrein en Meerpaalplein naar gemeentehuis
           
 
Route II: Winkelcentrum West , Vertrek 9.35 uur
            Start bij winkelcentrum Beursplein via het fietspad over de Knip, Educalaan,
            de Helling, Werfstraat, Tussendek, Schouwstraat , Aakstraat,
             via Steenbergenterrein en Meerpaalplein naar gemeentehuis.
             
 
Route III : Winkelcentrum Dronten Zuid: Vertrek 9:05 uur
            Start vanaf winkelcentrum Zuid, Lancasterdreef, Pingelstraat, Langstraat, Fazantendreef, de Fazant, Fazantendreef, de Oost, Spectrum, door de regenboog (9.30 uur daar zijn ivm begeleiding uit de regenboog) via ingang lijzijde weer naar buiten  en vervolgens via de Oost, via Steenbergenterrein en Redeplein naar gemeentehuis. Lees meer..
Help jij mee om Koningsdag tot een feest te maken?

Help jij mee om Koningsdag tot een feest te maken?

Beste Drontenaren,

Financieel is Koningsdag veilig gesteld, maar het is een feest waarbij we veel handen nodig hebben om het te laten slagen. En je kent het spreekwoord. Je hoeft niet de hele dag te helpen, we zijn al blij met een paar uurtjes en we zetten jouw talent graag in voor iets wat bij jou past. Wil je onopvallend wel helpen op de achtergrond? Dan zijn we blij met een paar spierballen voor de opbouw op het plein bijvoorbeeld. Hieronder vind je precies wie we allemaal nodig hebben. Maar weet je dat we ook veel te bieden hebben? Lees meer..
Lichtjetour Dronterland was een stralende happening in alle dorpen

Lichtjetour Dronterland was een stralende happening in alle dorpen

Met dank aan alle deelnemers en verkeersregelaars maar ook onze sponsoren voor dit evenement:
Hydrauliek Service Dronten, fam berghorst, Countus Dronten, Van Arendonk, Tolhoek Dronten  Nieuwstad, Staalcentrum Flevoland, Loonbedrijf Breure de Waard, Bart Agro, Groenoord Dronten, VM service Swifterbant, Wouda, Weevers, Gemeente Dronten, Velzen AV, Flevo-Scouts


  Lees meer..
Stem op uw favoriete trekker tijdens De Lichtjetour Dronterland

Stem op uw favoriete trekker tijdens De Lichtjetour Dronterland

Welke trekker wint dit jaar voor het eerst de publieksprijs van de Lichtjestour? Stem in je dorp tijdens de tour op de trekker die je het mooiste vindt. De uitslag is dan op 22 december. Hoe kun je stemmen?

Ga met je telefoon naar https://sli.do/
Vul de code in en klik het nummer aan.
De codes zijn:
Biddinghuizen: LT2018B
Swifterbant: LT2018S
Dronten LT2018D

Deel het maar met al je familie en vrienden. Lees meer..
Zaterdag is het tijd voor de prijsuitreiking

Zaterdag is het tijd voor de prijsuitreiking

Heb jij ook zo'n mooie Sinterklaaskleurplaat ingekleurd? Dan is het best spannend of je misschien wel een prijs hebt gewonnen met jouw kunstwerk. Nog een paar nachtjes slapen, want zaterdag is om 14:00 uur de prijsuitreiking in het Pietenpakhuis. En als het dit jaar niet gelukt is, doe je toch volgend jaar gewoon weer mee?  Tot zaterdag allemaal! Groetjes van alle Pieten en de Sint natuurlijk. Lees meer..
Lichtjestour Dronterland

Lichtjestour Dronterland

De drie evenementenstichtingen De IJsvogel (Biddinghuizen), De Klokbeker (Swifterbant) en STADronten organiseren gezamenlijk in december de Lichtjestour Dronterland. Op zaterdag 22 december brengen de Flevoscouts opnieuw het vredeslicht naar Dronten, waarna een bonte stoet van versierde trekkers door Dronten zal gaan rijden.
 
14 december in Biddinghuizen, Winter Fair, Lichtjestour en stuntshow
Dit jaar hebben we een iets andere opzet gekozen, om beter aan te kunnen sluiten bij de drie kernen en hun activiteiten. Vorig jaar liepen we tegen het feit aan dat de Lichtjestour samenviel met verschillende kerstvieringen op de basisscholen, aldus Teun van Beek, voorzitter van Stichting De IJsvogel. De Lichtjestour valt in Biddinghuizen op vrijdag 14 december, gelijk met de Winter Fair in het dorp. Van Beek: ’Vorig jaar stond het al rijen dik, nu kunnen nog meer mensen ervan genieten. De tour met de versierde trekkers vertrekt om 18:00 uur. Rond 20:00 uur is er een spectaculaire stuntshow voor jong en oud in het hart van het centrum.’
 
  Lees meer..
Aankomst Sinterklaas op 24 november in Dronten

Aankomst Sinterklaas op 24 november in Dronten

Sinterklaas komt weer naar Dronten! Spannend… maar jij komt natuurlijk om naar hem te zwaaien!


De intocht van Sinterklaas in Dronten is op zaterdag 24 november 2018. Sint en Pieten worden omstreeks 13.00 uur op het Meerpaalplein verwacht, waar ze welkom worden geheten door waarnemend burgemeester Ineke Bakker en Janny & Bart. Dit jaar organiseren STADronten en De Meerpaal samen het Sinterklaasfeest.

 

Lees meer..
Robin Bentum wint eerste singer-songwriterwedstrijd

Robin Bentum wint eerste singer-songwriterwedstrijd

De overwinning ging naar Robin Bentum.
Het was de eerste keer dat STADronten de singer-songwedstrijd samen met De Meerpaal organiseerde. Het evenement vond plaats in een tent, omdat de gemeente subsidie beschikbaar heeft gesteld voor culturele activiteiten op het plein.
  Lees meer..