tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Actualiteiten


Aantal per pagina

Programma Lichtjestour Swifterbant

Lichtjestour Dronterland door Swifterbant.
Op zaterdag 14 december wordt om 18:00 het startsein door onze burgemeester Gebben gegeven vanaf het oude Kombuisterrein.
Na de start geven onze Swifter Smarties een optreden nabij het oude Kombuisterrein. Er is koffie, thee en warme chocomelk. Komt allen!
De trekkers hebben allemaal een uniek nummer en er kan gestemd worden op de mooiste trekker. Breng je stem uit door op de volgende link te klikken en het nummer aan te klikken;
https://app.sli.do/event/gngcogjk
Of ga naar https://sli.do en geef bij evenement #LT2019S in.
Stemmen kan vanaf 18:00 uur en om 21:00 uur wordt de mogelijkheid om te stemmen gesloten. De publieksprijs wordt zaterdag 21 december in Dronten uitgereikt aan de winnaar.
De stoet van 51 trekkers rijden de volgende route;
Start Kombuisterrein (18:00 uur)
De Poort
Noordsingel
De Lange Streek
Dahliastraat
Hertenkamplaan
Bisonweg
Zwanebloem
Ganzerik
Ridderspoorlaan
De Lange Streek
Industrieweg
Bloemenzoom
Industrieweg
De Lange Streek
Langs de Bogen
De Heraut
De Jachthoorn
De Heraut
Het Blazoen
De Koningshof
Het Blazoen
Zuidsingel
De Schutsluis
Einde Kombuisterrein
We hopen u zaterdag te zien!
Hartelijke groet namens de organisatie van de Lichtjestour Dronterland Lees meer..
Kids Lichtjestour in Dronten 21 december

Kids Lichtjestour in Dronten 21 december

In Dronten wordt voor het eerst de Kids Lichtjestour georganiseerd. Vorig jaar was er een jongen in Dronten, Kyano, die het evenement zo leuk vond, dat hij zijn skelter had versierd. En toen waren er een paar enthousiaste mensen die het een geweldig plan vonden als randprogramma voor Dronten dit jaar, aldus Hilde Boers van STADronten. Ieder kind kan zijn trekker, skelter, kinderwagen of driewieler versieren. Zolang het maar drie of vier wielen heeft. Dus geen fietsen, want we gaan stapvoets een tour door het centrum rijden. Natuurlijk zijn alle kinderen welkom, dus kom naar Dronten en doe mee. We starten om 16:00 uur voor het oude gemeentehuis. Inschrijven kan via deze link hiernaast naar het formulier op de website van STADronten. formulier Lees meer..
Sinterklaasintocht op 23 november Meerpaalplein

Sinterklaasintocht op 23 november Meerpaalplein

Sinterklaasintocht op 23 november in Dronten

Dronten- Sinterklaas zal om 13:00 uur aankomen op het Meerpaalplein en worden ontvangen door burgemeester Jean Paul Gebben. Maar in wat voor avonturen komen Sinterklaas en zijn pieten nu weer terecht? Hopelijk gaat dit jaar alles naar wens tijdens de voorbereidingen van de tocht uit Spanje naar Dronten.

Sinterklaas komt in een nieuw pak

Met dank aan de Rotary werd er tijdens de Haringparty in Dronten een cheque overhandigd voor nieuwe kleren voor Sinterklaas. Dus de Sint komt in zijn nieuwe pak naar Dronten. Maar bij een nieuw pak hoort ook een nieuwe staf. De kinderen spelen hierbij dit jaar een rol.
  Lees meer..
Singer-songwriter jury ontdekt de vrouwelijke Nick en Simon

Singer-songwriter jury ontdekt de vrouwelijke Nick en Simon

Dronten- Zaterdag 12 oktober werd de tweede editie van dit evenement georganiseerd door STADronten en De Meerpaal. In een tent op het Meerpaalplein gekoppeld aan het overdekte terras aan De Rede, waar de medewerkers iedereen gastvrij ontving. Samen met het project Levenslied kunnen we terugkijken op een geslaagde muzikale avond.
Terwijl het buiten maar door bleef regenen stond de tent lekker vol met artiesten, fans en liefhebbers van live muziek. De jongste deelnemer was 17 de oudste 64. Met allemaal eigen werk en een eigen stijl, werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt.
  Lees meer..
Nieuwe kleding vrijwilligers STADronten gesponsord door SuperTank

Nieuwe kleding vrijwilligers STADronten gesponsord door SuperTank

Tijdens de sponsorbijeenkomst van afgelopen woensdag mocht het bestuur de nieuwe kleding in ontvangst nemen uit handen van Connie Troisfontaine en Sander Kosta. ‘Daar zijn we heel erg blij mee’ aldus Daniëlle Banis de voorzitter van de evenementenstichting. Ook de vorige kleding werd door deze ondernemer gesponsord. Dozen vol polo’s, sweaters, warme fleecevesten en bodywarmers mocht de stichting in ontvangst nemen.
De frisse kleuren blauw en geel zorgen voor een goede zichtbaarheid van de vrijwilligers. Omdat regels veranderen voor evenementen, is er ook een rode variant. Hiermee moet je als organisatie aangeven wie de leiding hebben tijdens een evenement. Dus daarom was Alois een logisch kledingmodel.
  Lees meer..
Droom jij van een muzikale carrière als Singer-songwriter?

Droom jij van een muzikale carrière als Singer-songwriter?

De Singer-songwriter Contest staat weer voor de deur! Het evenement is een initiatief van STADronten en De Meerpaal. Na het overweldigende succes van vorig jaar staat de tweede editie gepland op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur in De Rede.
Tijdens deze avond worden alle deelnemende singer-songwriters beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar mag zijn/haar winnende lied opnemen in de studio van De Meerpaal en mag  optreden tijdens Lions of the Proms op 22 november in De Meerpaal. Lionsclub Flevoland viert dit jaar haar 9e lustrum en organiseert wederom een nieuwe editie van “Lions of the Proms”. Het thema ‘de vrijwilliger’ staat centraal en de opbrengst van deze muzikale avond komt ten goede aan Sportclub Flevostar (gehandicaptensport) uit Dronten. Na de pauze is er een gastoptreden van niemand minder dan zangeres Trijntje Oosterhuis.

  Lees meer..
14 september vanaf 13:00 uur Clowntjesfeest nieuwe stijl met Clown Onkie en workshops!

14 september vanaf 13:00 uur Clowntjesfeest nieuwe stijl met Clown Onkie en workshops!

STADronten presenteert weer het jaarlijkse Clowntjesfeest!  Dit vindt plaats op 14 september a.s. vanaf 13.00 uur op het Meerpaalplein bij de Fontein. Het Clowntjesfeest is onderdeel van het Festival SyuderSee: Food, Fashion en Fun dat STADronten samen organiseert met de Meerpaal en Stadscentrum SuyderSee.
 

  Lees meer..
Paardensport als nieuw onderdeel tijdens Beach Event Dronten

Paardensport als nieuw onderdeel tijdens Beach Event Dronten

Dit jaar is opnieuw een leuk onderdeel toegevoegd aan het Beach Event Dronten. Op donderdag 4 juli vanaf 19:00 zullen er pony’s en paarden meedoen aan het evenement op het zand. Voor alle paardenliefhebbers is dit natuurlijk een leuk onderdeel. Het wordt gehouden aan de kant van De Meerpaal. Het idee voor dit onderdeel kwam van Lisa Hendriksen en Stephanie Zwanenburg.

Lisa en Stephanie zijn twee derdejaars studenten aan de Aeres Hogeschool. Zij volgen de opleiding Hippische Bedrijfskunde. Een studie met 70% bedrijfskunde en 30% paardgerelateerde vakken. Na deze studie kun je aan de slag als adviseur of zelfstandig (hippisch) ondernemer. Maar ook als evenementenmanager. Als onderdeel van hun projectmanagement assessment kwamen de dames spontaan naar de organisatie om dit onderdeel te organiseren. Het is een leuk programma geworden voor jong en oud. Lees meer..
Havenpleinfestival 15 juni 2019

Havenpleinfestival 15 juni 2019

Het programma voor het Havenpleinfestival:

13.00 uur opening door de burgemeester. Het eerste officiële optreden van de nieuwe burgemeester Jean Paul Gebben.
13.00-17.00 activiteiten voor kinderen georganiseerd door de Dierenambulance (ons goede doel van dit jaar) en touw parcours aangelegd door Zwaan Buitensport
14.00-15.00 optreden van Dirk Scheele met 'In Holland staat een huis'
15.00-16.00 veiling voor de Dierenambulance
17.00-20.00 diner met BBQ op het plein
19.00-21.00 Optreden van het Andre Hazeskoor
21.00-0.30 Optreden van Amplifier, feestband uit Dronten.

Klik hier voor de volledige beschrijving van het programma deze dag.
  Lees meer..
Beach Event Dronten van 27 juni t/m 7 juli

Beach Event Dronten van 27 juni t/m 7 juli

Dronten- Van 27 juni t/m 7 juli vindt het Beach Event Dronten plaats op het Meerpaalplein. STADronten kijkt uit naar deze vijfde editie. Voor het tweede jaar is Dronten speelstad voor het NK Beach Soccer. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dronten, de provincie Flevoland en de sponsoren van STADronten. Partners van het eerste uur Knipscheer Infrastructuur en van Werven, toveren het Meerpaalplein weer om in een fantastisch zandstrand.
  Lees meer..
Routes Lawaaioptocht 2019

Routes Lawaaioptocht 2019

Routes Lawaai optocht

 
Vanaf 9.00 start de lawaaioptocht met versierde fietsen. Eindpunt: Meerpaalplein
 
Route 1: Barrage Vertrek 9.00 uur
            Start vanaf scholeneiland de Barrage, Concourslaan,
            de Volte, Manegelaan, de Zuid, de Boeg, Galjoenstraat,
            via Steenbergenterrein en Meerpaalplein naar gemeentehuis
           
 
Route II: Winkelcentrum West , Vertrek 9.35 uur
            Start bij winkelcentrum Beursplein via het fietspad over de Knip, Educalaan,
            de Helling, Werfstraat, Tussendek, Schouwstraat , Aakstraat,
             via Steenbergenterrein en Meerpaalplein naar gemeentehuis.
             
 
Route III : Winkelcentrum Dronten Zuid: Vertrek 9:05 uur
            Start vanaf winkelcentrum Zuid, Lancasterdreef, Pingelstraat, Langstraat, Fazantendreef, de Fazant, Fazantendreef, de Oost, Spectrum, door de regenboog (9.30 uur daar zijn ivm begeleiding uit de regenboog) via ingang lijzijde weer naar buiten  en vervolgens via de Oost, via Steenbergenterrein en Redeplein naar gemeentehuis. Lees meer..
Help jij mee om Koningsdag tot een feest te maken?

Help jij mee om Koningsdag tot een feest te maken?

Beste Drontenaren,

Financieel is Koningsdag veilig gesteld, maar het is een feest waarbij we veel handen nodig hebben om het te laten slagen. En je kent het spreekwoord. Je hoeft niet de hele dag te helpen, we zijn al blij met een paar uurtjes en we zetten jouw talent graag in voor iets wat bij jou past. Wil je onopvallend wel helpen op de achtergrond? Dan zijn we blij met een paar spierballen voor de opbouw op het plein bijvoorbeeld. Hieronder vind je precies wie we allemaal nodig hebben. Maar weet je dat we ook veel te bieden hebben? Lees meer..