tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Koningsdag 2021: veel activiteiten in Stadscentrum Suydersee


27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. Voor jong en oud!
Zoals elk jaar komt een aantal vaste activiteiten weer terug, zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de Versierde fietsen optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door de burgemeester om 10.15 uur op het Meerpaalplein. Vanaf 11:00 uur starten dan alle spelactiviteiten.  Ook dit jaar wordt er gewerkt met een thema. Het thema van de editie 2021 is: “Circus”. Dat betekent dat de activiteiten en aankleding van het plein in de stijl van het thema zijn.
 
Voor de kinderen van 4 tot 10 is veel te doen. Er is een kinderspellencircuit verzorgd door Ballonnen en meer. Kinderen kunnen een parcours van vijf spellen afleggen zoals blikgooien, eentje vissen en vier-op-een rij. Als een spel goed is afgerond, levert dat een stempel op. Wanneer alle spellen doorlopen zijn, wordt een Oranje oorkonde uitgereikt. Dat is een mooi aandenken.
Ook  is er voor de kleintjes veel springvertier en er is een ballonnenclown die prachtige kunstwerken kan maken. Tenslotte kun je pony rijden bij Stal Sabbé. En wie wil dan nu niet?
 
De oudere kinderen en volwassenen dagen we uit bij de activiteiten van Zwaan Buitensport. Zwaan is één van de vaste sponsors van Koningsdag en verzorgt dit jaar weer een spannende survival baan. Daarnaast is er nog een andere spannende klimactiviteit. Wat dit is, is nog een verrassing.  Tevens kan er een piratenstormbaan worden beklommen. Deze stormbaan is maar liefst 18 meter lang en 4 meter breed! Dat betekent veel speelplezier en er kan ook een fantastische competitie worden gehouden.  
 
Als special act is er dit jaar de Mega Magic Goochelshow. Marco Royal is één van de topgoochelaars van Nederland en hij komt naar Dronen. Hij start met zijn Mega goochelshow om 13:00 uur op het Meerpaalplein.  Na afloop kan er een leuke goochelworkshop worden gevolgd. Die start omstreeks 14:15 uur. De Magic-middag wordt afgesloten met een gezellige meet en greet. Er is dan de mogelijkheid om samen op de foto te gaan met goochelaar Marco Royal.
 
Een ander bijzonder optreden wordt verzorgd door GYJATU Dronten. Sportvereniging Gyjatu is vooral bekend van de gymnastiek, maar daarnaast wordt er ook aan Turnen en Jazz dansen gedaan. Tijdens Koningsdag 2020 verzorgt GYJATU Dronten een aantal spektaculaire optredens.
 
Een ander sportief onderdeel wordt verzorgd door Wielervereniging de Ijsselstreek. Zij zetten een parcours uit met diverse behendigheidsoefeningen op de fiets. Wielerverening Ijsselstreek is een bekende in Dronten. De Ijsselstreek biedt iedereen de mogelijkheid om de wielrensport te beoefenen op zijn of haar niveau. Ze is actief op de Noordwest-Veluwe en in Flevoland. Naar gewone criteriums organiseert de club de Nederlandse Clubkampioenschappen en de wielerklassieker “de Zuiderzeeronde” in Dronten. En ze zijn dan nu voor het eerst ook aanwezig op Koningsdag in Dronten. Iedereen kan meedoen met het parcours!
 
De Flevotruckerstour is inmiddels een vast onderdeel geworden. Op 27 april rijdt er een colonne van ca. 85 vrachtwagens door Dronten en de polder met passagiers die een geestelijke of lichamelijke handicap hebben. Een dag waar de passagiers een heel jaar naar uitkijken en zij niet alleen. Ook de chauffeurs zijn elk jaar weer erg enthousiast. De Flevotruckerstour vertrekt rond 9.15 uur vanaf het Meerpaalplein en ze zijn rond 14:20 uur weer terug in Dronten om nog even langs de Rede te rijden en hun oorverdovend getoeter te laten horen.
 
De oude tractoren vereniging afd. Flevoland is ook aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers van de diverse bouwjaren. Deze zijn niet alleen te bewonderen, ook gaan ze in colonne door het dorp. Tevens worden er behendigheidswedstrijden gehouden op het Meerpaalplein De oude tractoren zijn opgesteld op de Rede en bij de parkeerhavens.
 
Gedurende de hele dag is er veel muziek. Harmonie De Eendracht start rond 9.30 uur met spelen rond het vlag hijsen. Het Piratenkoor heeft zijn optreden bij de fontein. Discotheek Thunderbolt verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop v/h Ruim. Op het Havenplein zijn de hele dag doorlopend artiesten te bewonderen. En onder de luifel van de Meerpaal is er ook nog een podium met optredens.
 
De plaatselijke horeca zal de terrassen voorzien van alle gemakken zodat u niets te kort hoeft te komen. Vanaf 11:00 uur starten alle activiteiten op het Meerpaalplein en het Stadscentrum Suydersee en deze zullen tot 17:00 uur duren.
 
Namens STADronten wensen wij u allen een hele fijne feestdag toe.