tel 0321 337 507
Home
Home
Menu
empty

Koningsdag 2018 wordt koninklijk gevierd


STADronten en de Meerpaal hebben beide diverse leuke activiteiten voor jong en oud op het programma staan. Door deze samenwerking is er ook een gezamenlijk thema bedacht: prinsen en prinsessen en bovenal koninklijk. Natuurlijk zijn ook de Flevo Scouts weer de hele dag aanwezig en gaan ze na het vlag hijsen weer heerlijk broodjes bakken met de kinderen.

Voor de vroege vogels


De vrijmarkt is enorm populair in Dronten. Vanaf 06:00 uur kun jij je plek veroveren ergens in het centrum, om zo je spulletjes aan de man te brengen. We gaan vast weer een bonte verzameling tegenkomen van oude speelplaten, vazen, kleding, boeken en spellen. Altijd genieten om de hele dag rond te snuffelen. Wie weet waar je mee naar huis gaat!
 

We beginnen met een koninklijke Lawaaioptocht

Het hele plein zal natuurlijk weer bruisen van de activiteiten. Maar zoals altijd beginnen we Koningsdag met de Lawaaioptocht. Dit jaar verwachten we koninklijke rijwielen. Ben jij die prins of prinses op het witte paard? Of heb jij een gouden koets? Fantaseer er maar lustig op los en wie weet val jij dan wel in de prijzen. De kinderjury zal in twee leeftijdscategorieën bekend maken welke prins en prinses de mooiste fiets hebben versierd. De uitreiking vindt plaats na het vlag hijsen op het Meerpaalplein.

i


Open Podium Koningsdag voor de Meerpaal

Ben je goed in muziek, dans of theater? Of misschien heb jij gevoel voor taal, film of fashion. Kun je goed moppen tappen? Wat het talent ook is; iedereen is van harte welkom. Aan het open podium zit geen wedstrijdelement verbonden, deelnemers worden dus niet beoordeeld door een jury. VOL dus kom kijken!

 


Survival kasteel en Pannaveld

 
Naast muziek en dans is er natuurlijk ook sport en spel. Wat dacht je van een survival kasteel waar je klim- en klautertalent goed van pas komt?  Voor de tieners heeft STADronten dit jaar een Pannaveld waar de hele dag een competitie zal plaatsvinden. Hiervoor maak je een team van 2 personen en kun je inschrijven via de website van STADronten. Opgeven moet je dus voor Koningsdag doen, dan maken wij de competitie en tijden bekend. Welk team gaat er met de mooie beker vandoor?
 

Koningsbingo in de Meerpaal

 Op vrijdag 27 april vindt er een speciale Koningsbingo plaats in het Grand Café van De Meerpaal. Bingoliefhebbers van alle leeftijden kunnen een set van 6 bingokaarten aanschaffen voor € 6,-. Vooraf kunnen de deelnemers gebruikmaken van een lunch in de vorm van een lopend buffet. Kosten hiervoor bedragen € 5,50. Aanmelden voor deze Koningsbingo en/of het lunchbuffet kan via Fenny Keijzer, 06 46 83 57 08 of via het Serviceplein in De Meerpaal.

Let op! Vol = vol.Lunch is vanaf 12:00 uur t 13:30 uur en de Koningsbingo is van 14:00 uur tot 16:00 uur.


 

Gekke fietsjes parcours vraagt om snelle tijden!

 
Gekke fietsjes doen nooit wat ze van je verwacht en brengen je behoorlijk in de war. Laat jij je om de tuin leiden, of ben je ook op een gekke fiets de snelste? Kom naar het Meerpaalplein en probeer het parcours uit. Het zal in ieder geval goed op je lachspieren werken. De snelste van de dag wordt om 16:00 uur bekend gemaakt en wint een leuke prijs.

Flevotruckers en oude tractoren mogen niet ontbreken

Natuurlijk zijn ook de Flevotruckers weer van de partij. Je kunt ze uitzwaaien om 11:15 uur vanaf de Rede en om 15:00 uur verwachten we de truckers en hun gasten weer terug. De oude tractoren horen bij Dronten en bij Koningsdag. Zij zijn ook dit jaar weer van de partij en starten voor een rondrit door Dronten vanaf 13:00 uur. We verwachten de tractoren weer terug om 14:30 uur.


Op de foto met de Koning en Koningin


Natuurlijk mag het Koningspaar zelf niet ontbreken. Wil jij op de foto met ze? Kom dan plaatsnemen op de troon en doe met een muntje een wens in de Wensput. Wie weet komt jouw wens wel uit!

Karaoke bij Discotheek Thunderbolt!

Vanaf 11:00 uur tot 15:00 uur kun jij je zangtalenten op het Meerpaalplein laten horen. Ben jij de nieuwe André Hazes of zing je liever ABBA? Grijp je kans en pak die microfoon!
De vrijwilligers van STADronten en De Meerpaal kijken met veel plezier uit naar deze editie. Dus kom allemaal op Koningsdag naar het Stadscentrum SuyderSee voor een fantastische dag!

Er is zoveel te doen in Dronten!

Heel Dronten bruist deze dag van de activiteiten. Niet alleen op het Meerpaalplein maar ook het op het Havenplein zal je weer genieten van alle gezelligheid en live optredens. Je kunt weer survivallen, pony rijden, op een springkussen springen, broodjes bakken en je eigen schilderij maken. Er zijn bovendien ballenbakken en je gaat natuurlijk koekhappen. De ballonnenclown zal aanwezig zijn en ook kun je weer naar hartenlust timmeren bij de Timmerfabriek. Wil je even pauze dan kan dat dit jaar ook met een kopje koffie of wat fris voor de Meerpaal, waar je op het terras even bij kunt komen. Smeer je keel gelijk even, want dit jaar gaan we allemaal meezingen.