tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty
Flevo-Scouts brengen het Vredeslicht en gaan kinderen ‘smores’ leren
Dronten- De Flevo-Scouts halen zaterdagmorgen 23 december het Vredeslicht op in Utrecht en brengen het opnieuw naar Dronten om het door te geven. Als eerste aan locoburgemeester Ton van Amerongen. Hij zal met het Vredeslicht het vuur op het monument ontsteken.  Hierna zullen de scouts het licht verder in Dronten verspreiden.


Al 54 jaar een stille kracht bij veel evenementen in Dronten
Vanaf 1963 zijn de Flevo-Scouts actief in Dronten. Als je vijf jaar bent begin je als Bever bij de scouting. Lekker binnen- en buiten spelenderwijs allerlei nieuwe dingen leren en op avontuur gaan. Je maakt nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en voor je het weet ben je jaren later 18 jaar en heb je de mooiste avonturen, zomerkampen en reizen gemaakt in binnen- en buitenland. Maar heb je ook geleerd om elkaar te vertrouwen, je eigen pot te koken en weet je wanneer je een ander kunt en wilt helpen. Want de Flevo-Scouts zijn ook in Dronten onmisbaar, wanneer het gaat om het assisteren bij verschillende evenementen.

Koningsdag is een feestje                                  
Alle groepen doen mee op Koningsdag. In het herkenbare uniform helpen zij bij activiteiten en presenteren ze zichzelf op het plein. Een heerlijk vuurtje waar broodjes boven gebakken worden, mag niet ontbreken natuurlijk.

Dodenherdenking kent een bijzondere taak voor de scouts
In Dronten maken de Flevo-Scouts onderdeel uit van deze bijzondere Internationale herdenking. Zij dragen de kransen en geven die vlak voor het monument aan de gasten die de krans ophangen, namens hun onderdeel. Voor de jeugdleden is dit best een spannend moment. Iedereen is heel stil en je moet netjes in de rij lopen en lang stil staan. Maar ook dit jaar deden de scouts het weer uitstekend.

Het Vredeslicht en de ceremonie op 23 december
Op zaterdag 23 december reizen de Flevo-Scouts naar Utrecht af, op weg naar de Vredeslichtmanifestatie. Tijdens deze manifestatie komen scouts uit het hele land naar Utrecht met hun eigen lantaarn om het Vredeslicht op te halen. Met het brandende licht reizen ze terug naar hun woonplaats, om met dit bijzondere licht, heel veel andere lichtjes te ontsteken. Zo geven ze het Vredeslicht door. Het Vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovert. Het herinnert ons aan de plicht om ons voor de vrede in te zetten. Het Vredeslicht is een teken van hoop. Het is in een betrekkelijk korte tijd van een klein lichtpuntje uitgegroeid tot een zee van licht, miljoenen mensen komen in aanraking met het Vredeslicht. Met deze activiteit wordt het jaar voor de Flevo-Scouts afgesloten met de traditionele stamppot boerenkool maaltijd.

Alle kinderen kunnen meedoen met de scouts
De kinderen in Dronten kunnen meedoen met de Flevo-Scouts door dicht bij het vuur te komen en samen smores te maken. En daarna natuurlijk lekker op te eten!  De Flevo-Scouts sluiten het jaar af met hun traditionele stamppot boerenkoolmaaltijd. De ‘s’ in scouts staat voor samen, voor verbinding met de maatschappij en met elkaar. Daarom koken in Dronten de scouts dit jaar ook voor de deelnemers aan de tour, de koorleden en de overige vrijwilligers. Zo’n 150 maaltijden! Bedankt Flevo-Scouts voor jullie ondersteuning het hele jaar rond!