tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Sinterklaasintocht 2014 weer een groot feest!

Op 22 november a.s. zal Sinterklaas, vergezeld met zijn Pieten, rond de klok van 13:00 uur voet aan wal zetten in de haven van Dronten.

Burgemeester Aat de Jonge zal Sinterklaas namens de gemeente hartelijk welkom heten. Onder de muzikale begeleiding van de pietenband "Pedroband El Jubal" vertrekt Sinterklaas daarna naar het winkelcentrum Suydersee. Om 14.00 uur is er een act bij de fontein, daarna om 14.15 aan het Havenplein. De sleutel van het Pietenpakhuis zal om 14:30 uur overhandigt worden aan sinterklaas. Het pietenpakhuis is dit jaar gevestigd aan De Redepassage 22. Er zal flink worden uitgepakt met heerlijke pepernoten, vrolijke muziek, tientallen Zwarte Pieten en een swingend programma.

Voor de actieve kinderen is er vanaf 13.00 uur in de Meerpaal een pietenparcours uitgezet met heel veel leuke spelletjes en andere opdrachten zoals bootje varen, dakrand lopen en dak klimmen. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen meedoen en onder begeleiding van Flevoscouts hun Pietendiploma halen. Voor de kinderen die van dansen houden, zijn er daarnaast ook nog dansworkshops. De workshops duren ongeveer 10 minuten en starten om 13:45 uur, 14:00 uur en 14:15 uur.

Nieuw dit jaar is dat de theater voorstelling wordt uitgevoerd door de Pieten. Iedereen kan dan genieten van de speciale voorstelling "Het mysterie van de slapende Regelpiet". We ronden het Grote Sinterklaasfeest rond 16.15 uur af met de prijsuitreiking van de rebus- en filmwedstrijd.

Winkeliersvereniging Suydersee organiseert dit jaar een rebuswedstrijd. Deze zal vanaf 3 november in het winkelcentrum SuyderSee starten. In een aantal etalages van winkeliers zullen rebussen zijn opgehangen. Bij een aantal winkeliers zijn de antwoordformulieren voor de rebussen te verkrijgen. Deze formulieren kunnen t/m woensdag 19 november worden ingeleverd bij Jamin of lunchcafé Moellies in het winkelcentrum Suydersee. Ben jij degene die de rebussen kunt oplossen dan kan dat beloond worden met een mooie prijs.

Nieuw dit jaar is een filmwedstrijd waarbij groepen kinderen een kort filmpje te maken en insturen waarin zij Sinterklaas op een zo origineel mogelijke wijze welkom heten. Dit kan als vriendengroep, als klas enz. Alle basisscholen in Dronten zullen hierover geïnformeerd worden. Uit deze filmpjes wordt een winnaar gekozen en de winnende groep krijgt een leuke prijs. De prijsuitreiking van de rebus- en filmwedstrijd wordt verzorgd door Sinterklaas zelf tijdens het feest in de Meerpaal op zaterdag 22 november.
Meer informatie is te lezen op www.intochtdronten.nl

Terug naar overzicht

Delen: