tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Koningsdag 2017: veel nieuwe activiteiten rondom een aantal vaste pijlers in Stadscentrum Suydersee

2015-04-27 038.JPG 27 april is er weer van alles te doen voor jong en oud in Dronten.
Zoals elk jaar komt een aantal vaste activiteiten weer terug, zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de Lawaai optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door burgemeester Aat de Jonge om 10.15 uur op het Meerpaalplein. Maar ook dit jaar zijn er nieuwe activiteiten toe gevoegd en wordt ook de nieuwe inrichting van het Meerpaalplein officieel geopend. Bak ze bruin met de Flevo scouts, de timmerfabriek, springkussens, bulten zand met emmertjes en schepjes voor de allerkleinsten, muziek, dans, pony rijden of knuffelen bij stal Sabbé enz. enz. Als het weer een beetje meezit, wordt het weer een prachtige dag waar een ieder zijn of haar plezier kan beleven.
Zwaan Buitensport, uit Dronten, is eigenlijk al een van de vaste sponsors binnen het Koningsdagprogramma. Ook dit jaar is er weer een spannende klimactiviteit (op hoogte) voor de jongeren op het Redeplein.
Ook dit jaar is er weer het Elsvierderels kinderspellencircuit. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar kunnen een parcours van vijf spellen afleggen. Elk spel levert een stempel op. Bij vijf stempels heb je een suikerspin verdiend. Het spellencircuit wordt mogelijk gemaakt door ELSvierderels
Wie doet er mee met het spijkerbroekhangen, het steltlopen of is de snelste op de Jungle Run.

De plaatselijke horeca zal de terrassen voorzien van alle gemakken zodat u niets te kort hoeft te komen.
De Flevotruckerstour is inmiddels een vast onderdeel geworden. Op 27 april rijdt er een colonne van ca. 85 vrachtwagens door Dronten en de polder met passagiers die een geestelijke of lichamelijke handicap hebben. Een dag waar de passagiers een heel jaar naar uitkijken en zij niet alleen. Ook de chauffeurs zijn erg enthousiast. De Flevotruckerstour vertrekt rond 11.15 uur vanaf het Redeplein en zijn rond 15.00 uur weer terug in Dronten om nog even langs de Rede te rijden en hun oorverdovend getoeter te laten horen.
De oude tractoren vereniging afd. Flevoland is ook aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers van de diverse bouwjaren. Deze zijn niet alleen te bewonderen ook gaan ze in colonne door het dorp. De oude tractoren zijn opgesteld op de Rede en bij de parkeerhavens vanaf ca.12.00 uur.
 
Gedurende de hele dag is er muziek. Het jeugd orkest van Harmonie Eendracht start rond 9.30 uur met spelen rond het vlag hijsen. Discotheek Thunderbolt verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop v/h Ruim en op het Meerpaalplein. Er zijn optredens van het Piratenkoor bij de fontein aan Het Ruim.
Op het Havenplein louter en alleen muziek, dans, en uiteraard terrassen voor de diverse versnaperingen. Dit jaar is het ook niet meer toegestaan om vrijmarkt te houden op het Havenplein. Er is een ballonnenclown verzorgd door Elsvierderels, en een tweetal springkussens  De activiteit  Graffiti spuiten wordt verzorgd door Dronten Bouw. 
 
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door: DOES, Bangma verpakkingen, 2 wielercentrum Dronten, Supertank,  Wouda Installatie techniek, De Groot diervoerders, 1-2-3 machineverhuur, Böhmer interieurinrichting, Moellies, Naus kisten en pallets, Elsvierderels, Zwaan Buitensport, Dronten Bouw, EHBO, politie, brandweer, gemeente Dronten en vele vrijwilligers.
 
Namens STADronten wensen wij u allen een hele fijne feestdag toe.
 
 

Terug naar overzicht

Delen: