tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Koningsdag 2016: Leuke activiteiten rondom vaste pijlers

27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. Voor jong en oud! J19nu en USRA beginnen met de koningsnacht op 26 april aan de Kromme Rijn in Dronten West met het tentfeest.. Op 27 april zijn er weer veel vaste onderdelen zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de lawaai optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door burgemeester Aat de Jonge om 10.15 uur.

27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. Voor jong en oud!

J19nu en USRA beginnen met de koningsnacht op 26 april aan de Kromme Rijn in Dronten West met het tentfeest.. Op 27 april zijn er weer veel vaste onderdelen zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee, de lawaai optocht en het officiële deel met het vlag hijsen door burgemeester Aat de Jonge om 10.15 uur.

Op het programma staan o.a. "Bak ze bruin met de Flevo scouts, de timmerfabriek, springkussens, bulten zand met emmertjes en schepjes voor de allerkleinsten, muziek, dans, pony rijden en knuffelen bij stal Sabbé". Zwaan Buitensport, is er ook dit jaar weer met een spannende klimactiviteit voor de jongeren op het Redeplein. Eveneens is er dit jaar het Doe-het-Zelf Outlet kinderspellencircuit. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar kunnen een parcours van vijf spellen afleggen en daarmee een oorkonde verdienen. Er is een ballonnenclown verzorgd door Elsvierderels en een springkussen verzorgd door Profile Tyre Center.
De Flevotruckerstour rijdt op 27 april met een colonne van ca. 85 vrachtwagens door de polder met passagiers die een geestelijke of meervoudige lichamelijke beperking.  De Flevotruckerstour vertrekt rond 11.00 uur vanaf het Redeplein en is rond 15.00 uur weer terug in Dronten. Er zijn verder demonstraties van de hondentrainingsgroep uit Dronten HSVD en er zijn nog meer dieren bij de kinderboerderij van Hoeve Vredeveld.  De oude tractoren vereniging afd. Flevoland is aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers van de diverse bouwjaren. .
Gedurende de hele dag is er veel muziek. Het jeugd orkest van Harmonie Eendracht start rond 9.30 uur met spelen rond het vlag hijsen. Joy4all voert daarna een koningsdans uit en een aanvullend programma. Discotheek Thunderbolt verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop v/h Ruim. Er zijn optredens Dance Center Jolanda Ross en het Piratenkoor en De Eendracht. Op het Havenplein louter en alleen muziek, dans, en uiteraard terrassen voor de diverse versnaperingen. Dit jaar is het ook niet meer toegestaan om vrijmarkt te houden op het Havenplein. Koningsdag 2016 wordt afgesloten ‘s avonds met het Koningsnacht TENTFEEST aan de Kromme Rijn in Dronten West op dezelfde locatie is er op 26 april Koningspop, georganiseerd door Jongeren 19NU en de USRA.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door: DOES, Bangma verpakkingen, 2 wielercentrum Dronten, Supertank, Formido, Doe het zelf outlet, Wouda Installatie techniek, De Groot diervoerders, 1-2-3 verhuur, Böhmer interieurinrichting, Moellies, Naus kisten en pallets, Elsvierderels, Zwaan Buitensport, Dronten Bouw Profile Tyre center, USRA, J19nu, EHBO, politie, brandweer, gemeente Dronten en vele vrijwilligers

Terug naar overzicht

Delen: