tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Sinterklaas Intocht 2014: groot feest!

Zaterdag 22 november heeft Sinterklaas voet aan wal gezet in Dronten. Voor de aankomst waren er al twee koks die cup cakes aan het maken waren omdat er te weinig pepernoten waren. Samen met de burgemeester en piet Beau gingen ze op zoek naar een oplossing

Honderden kinderen verwelkomden de Sint luid zingend in de haven. Burgemeester Aat de Jonge heette de Sint van harte welkom. Voor het gebrek aan pepernoten kon gelukkig worden opgelost. Hiervoor had de burgemeester een heuse pepernotenmachine geregeld.
Hierna begon Sinterklaas aan een ronde vol handen schudden en kinderen groeten. Dit alles onder de muzikale begeleiding van pietenband El Pedro. Hierna reed Sint in een cabrio naar het winkelcentrum. Bij de fontein werd door de pieten een pietendans ingezet waar veel kinderen enthousiast aan meededen. Natuurlijk waren dit jaar ook weer de Klimpieten aanwezig die gevaarlijke stunts uitvoerden. Namens de winkeliersvereniging overhandigde Eva Vanbijlevelt Sint de sleutel van het pietenpakhuis. Deze zit dit jaar in het voormalig pand van Sugar Lips. Pieten zullen hier dit jaar weer pakjes inpakken en opslaan.

Ook in de Meerpaal was van alles te beleven. Veel kinderen hebben een pietendiploma gehaald door een parcours te volgen onder leiding van de Flevoscouts. De kinderen konden cup cakes maken. En vele kinderen deden mee aan de dansworkshops van de dansende pieten. De pietengroep voerde zelf een drukbezochte gratis voorstelling op "Het mysterie van de slapende Regelpiet". Sinterklaas maakte na de show ook de winnaar en winnaressen van de rebuswedstrijd bekend.

Houd voor de laatste nieuwtjes over Sinterklaas en zijn Pieten ook de Tweetpiet in de gaten via @sintindronten. Zaterdag 29 november zal de Sint met een aantal winkelende Pieten in het winkelcentrum Suydersee zijn om onder leiding van een pietenband de laatste pakjes te kopen.

Terug naar overzicht

Delen: