tel 06-29196179
Home
Home
Menu
empty
Recept voor 12 cupcakes
Wat moet je aan boodschappen halen?
125 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
125 gram suiker
125 gram roomboter
2 eieren
3 eetlepels melk
2 theelepel vanille-extract
Wat heb je verder nodig?
Beslagkom
zeef
weegschaal
mes
mixer
lepel of ijsschep
12 cupcakevormpjes
cocktailprikkertje
Wat moet je vooraf doen?
Zet de eieren en boter klaar zodat ze op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hoe maak je het beslag?
Weeg de bloem, suiker en roomboter op de weegschaal en doe alles in aparte bakjes.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de beslagkom. Snijd de roomboter in kleine blokjes. Voeg de boter en de eieren toe aan de bloem. Mix dit alles tot een luchtig beslag. Mix het dan nog 1 minuut op volle snelheid. Voeg de melk en het vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door.
Hoe maak je de cupcakes?
Vul de cupcakevormpjes tot ongeveer 2/3. Dat kan met een lepel of met een ijsschep. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 22 minuten. Prik in het midden van een cupcake om te controleren of ze goed gaar zijn. Als er niets aan de cocktailprikker blijft kleven zijn ze goed.
En dan?
Als de cupcakes afgekoeld zijn kun je ze versieren op een manier die jij leuk vindt. Misschien doe je er botercreme op of vruchtjes of snoepjes. Maak er wat moois van.
En dan komt het leukste: natuurlijk snoep je zelf een lekkere cupcake. Deel de rest eens uit aan een buurman of buurvrouw bijvoorbeeld. Of een klasgenootje of iemand die alleen is of verdriet heeft. Je zult zien dat jouw cupcake dan nóg lekkerder smaakt.