tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty
Leuke activiteiten voor thuis, in de buitenlucht en online
 
27 april vieren we Koningsdag. Dat wordt dit jaar weer een dag met leuke activiteiten, maar dan aangepast aan deze tijd: dus in de buitenlucht, thuis en online. STADronten heeft samen met de USRA een leuk programma samengesteld. Het programma is nog in ontwikkeling, maar één ding is zeker: ook in 2021 wordt het gezelligen er is wat voor jong en oud!
 
Officiële opening: vlag hijsen te volgen via een livestream
We beginnen de dag met het hijsen van de vlag op het Meerpaalplein. Via Facebook is deze activiteit via onze livestream te volgen.
 
Elk jaar is er een versierde fietsenwedstrijd en dus dit jaar ook weer, maar dan anders: Alle kinderen van Dronten worden uitgenodigd om hun fiets te versieren in de dagen voor Koningsdag en deze op de foto te zetten. Deze foto kan gestuurd worden naar info@sta-dronten.nl, onder vermelding van je naam, leeftijd en telefoonnummer. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 3 t/m 6 jaar en 7 jaar en ouder. De kinderen met de mooist versierde fietsen krijgen een prijs.
 
De versierde stratenwedstrijd was lang geleden een jaarlijkse traditie in Dronten. Tijdens Koningsdag waren de straten en wijken dan prachtig mooi versierd. De mooist versierde straat kreeg een prijs. Deze traditie willen we in 2021 weer tot leven brengen. Elke straat kan meedoen. STADronten organiseert dit met Samen Actief van Gemeente Dronten. Versier de straat de week voor Koningsdag. De inwoners van de mooist versierde straat krijgen een prijs. Tevens wordt op de website van STADronten en op Facebook een fietsroute gepubliceerd zodat iedereen langs de mooie straten kan fietsen. Wil je meedoen: kijk dan op www.samenactief.nl en vul het deelname formulier in.
 
Voor de kinderen hebben we een aantal leuke activiteiten. Als eerste de digitale schmink workshop. Els van Ballonnen en Meer leert ons hoe je je gezicht kunt omtoveren tot een mooi feestgezicht.
Daarnaast hebben we ook een ballonnenartiest. Dit keer is er een digitaal optreden. Dat is leuk! Ben je ook benieuwd welke figuren er dit jaar worden gemaakt? Kijk dan tijdens Koningsdag op de website van STADronten www.stadronten.nl en op onze Facebook pagina.
‘s Middag worden alle kinderen (maar jongeren en volwassenen sluiten we niet uit!) uitgenodigd om cupcakes te bakken en te versieren. Een recept en diverse ideeën hiervoor komen op de website te staan. En wat zou het leuk zijn om buurtgenoten  te trakteren om zo’n lekkere vers gebakken cupcake. Tevens komt er nog een leuke dansactiviteit van Joy4All op hun eigen terrein.
 
Voor de liefhebbers is er ’s middags een Sterrit, georganiseerd door de USRA. Iedereen kan deelnemen met de auto. Er is een route samengesteld die langs de mooiste plekjes gaat in en rond de Gemeente Dronten. Opgeven vooraf is noodzakelijk.
 
We gaan Koningsdag 2021 heel feestelijk en passend afsluiten met een online PubQuiz én een spetterend optreden van Polderrad. Iedereen kan meedoen met de PubQuiz en genieten van de live muziek want alles is te volgen via onze live stream.
 
Namens STADronten en de USRA wensen wij iedereen een heel fijne feestdag toe.