tel 06-29196179
Home
Home
Menu
empty
Koningsdag 2023:
veel activiteiten in Stadscentrum Suydersee
 
27 april wordt een dag vol leuke activiteiten. STADronten presenteert weer een leuk programma voor jong en oud.
 
De ochtend begint met een aantal vaste activiteiten: zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee en het officiële deel met het vlag hijsen door de burgemeester op het Meerpaalplein. Aansluitend zal stadsdichter Marjolein Westendorp een mooi gedicht voordragen.
 
Lawaai optocht terug! Nieuwe opzet
Dit jaar is er ook weer een lawaaioptocht, nadat deze jaren is weggeweest uit het programma. Op veler verzoek hebben we hem weer opgenomen in ons programma middels een nieuwe opzet! Er zijn twee opstap-punten: één bij de Regenboog en één bij het Wilgenhuis, aan de Giekstraat. Daar verzamelen we rond 9:30 uur om vervolgens in een stoet naar het Meerpaalplein te trekken. Dat is leuk voor jong en voor oud!  
  • Route 1 Regenboog is dan als volgt: verzamelen op het Plein bij de Regenboog (via het Spectrum), dan rijden we door de Regenboog – uitgang Lijzijde/Oost – de Oost volgen en dan – links naar de Aakstraat en dan rechts via De Rede naar het Meerpaalplein
  • Route 2  Wilgenhuis - Verzamelen op het grasveld bij het Wilgenhuis aan de Giekstraat – rondje om het Wilgenhuis – Giekstraat volgen– rechtsaf naar de Baskenstraat – linksaf naar de Galjoenstraat – rechtsaf naar de Groenlandstraat – om de Steenbergen parkeerplaats en dan naar het Meerpaalplein
 
Na het officiële gedeelte starten we vanaf 11:00 uur met alle sport en spel activiteiten en er is muziek en dans..
 
Dit jaar is er ook weer een versierde stratenwedstijd waar alle straten van de Gemeente Dronten aan mee kunnen doen. De mooiste versierde straat krijgt een prijs. STADronten organiseert dit samen met Samen Actief van Gemeente Dronten. Tevens wordt op de website van STADronten en op Facebook een fietsroute gepubliceerd zodat iedereen langs de mooie straten kan fietsen. Wil je meedoen: kijk dan op www.samenactief.nl en vul het deelname formulier in.
 
Op het Meerpaalplein is er een mooi spel- en sportprogramma voor de kinderen en de volwassenen. Zo dagen we iedereen uit bij de activiteiten van Zwaan Buitensport. Zwaan is één van de vaste sponsors van Koningsdag en verzorgt dit jaar weer een spannende klimbaan. Daarnaast is er de Kraan hindernisbaan en die is superuitdagend! Door de constructie aan een verreiker te bevestigen kun je tot max 20 meter hoog klimmen. Wie durft?
Ook is Els van Ballonnenenmeer er weer en zij maakt de mooiste creaties als ballonnenartiest en er worden lekkernijen uitgedeeld aan de kinderen, er is een springkussen en een verfmachine om mooie schilderijen te maken.
Een grote stormbaan zal dit jaar niet ontbreken, het is een stormbaan van maar liefst 17 meter lengte met het brandweer thema en kent 7 spelelementen inclusief een glijbaan.
En na het succes van vorig jaar, is de Clownsglijbaan er ook weer. Deze glijbaan is 7 meter hoog.
En natuurlijk zijn de Flevo-Scouts er weer met een leuke activiteit op het Meerpaalplein.
 
Voor de kleinere kinderen is er een heel mooie zandbak op wielen, waar naar hartelust gespeeld kan worden met tactoren en landbouwmachines. En als je daar dorst van hebt gekregen dan kun je bij de Oranje Limonade-koe een drankje nemen.

Tussen 12.00 en 16.00 uur is het goed vertoeven bij Ontmoetingspark Buiten! waar er ruimte is om in een wat rustigere setting spelletjes te doen of een kopje thee/koffie te drinken.
 
De oude tractoren vereniging afdeling Flevoland is aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers van de diverse bouwjaren. Deze zijn niet alleen te bewonderen, ook gaan ze in colonne door het dorp. De oude tractoren zijn opgesteld op de Rede bij de parkeerhavens.
 
Gedurende de hele dag is er veel muziek. Harmonie De Eendracht start ’s morgens  met spelen rond het vlag hijsen. Het Piratenkoor heeft zijn optreden bij de fontein, dat wordt hun laatste optreden en daaraan besteden we natuurlijk de nodige aandacht. Discotheek Thunderbolt verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop van het Ruim. Op het Havenplein bij Moellies zijn de hele dag doorlopend artiesten te bewonderen. Joy4All verzorgt diverse dansoptredens op het Meerpaalplein van 12:00 – 14:00 uur onder de luifel van de Meerpaal.
 
De plaatselijke horeca zal de terrassen voorzien van alle gemakken zodat u niets te kort hoeft te komen. Vanaf 11:00 uur starten alle activiteiten op het Meerpaalplein en het Stadscentrum Suydersee en de meeste activiteiten zullen tot 17:00 uur duren.
 
Namens STADronten wensen wij u allen een hele fijne feestdag toe.