tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

AFGELAST vanwege de Coronamaatregelen

Vier de vrijheid met muziek, gedichten & veel gezelligheid

Het Havenplein, bij Moellies wordt omgetoverd tot het “Culturele Plein” op 5 mei. Op het Havenplein staat een podium waar diverse koren optreden, afgewisseld met voordachten van gedichten en optredens.

De muziek wordt afgewisseld met voordrachten van gedichten. Deze gedichten zijn gemaakt door leerlingen van het voortgezet onderwijs in Dronten. De bibliotheek heeft in het verleden in de Week van de Poezie al een aantal keren een gedichtenwedstrijd georganiseerd voor de scholen. De editie van dit jaar heeft als thema 75 jaar Bevrijding. Leerlingen krijgen de uitdaging om een gedicht of voordracht te schrijven met als thema “75 jaar Vrijheid”. Een deskundige jury beoordeelt alle gedichten en maakt een selectie om te worden voorgedragen tijdens het Bevrijdingsfestival. De gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door de FlevoMeer Bibliotheek.

De optredens op het Havenplein zullen plaatsvinden van 14:00 uur – 22:00 uur.

De exacte programmering wordt nader bekend gemaakt via diverse sociale media, maar als hoofdact op dit podium zal de drontense band Innocent bystanders optreden.