tel 06-29196179
Home
Home
Menu
empty

Lichtjestour gaat door

foto lichtjestour website nieuws.jpg Na een jaar van afwezigheid wordt dit jaar de Lichtjestour weer georganiseerd. Er wordt dit jaar eerder gestart dan voorheen, zodat de tour om 17:00 uur afgelopen is. In Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant rijdt, verdeeld over drie dagen in december, een prachtig lint van verlichte trekkers door de straten. De Lichtjestour is een initiatief van STADronten, Stichting De IJsvogel en Stichting De Klokbeker, in samenwerking met Dronten Marketing.
 
“De Lichtjestour past prima binnen de huidige maatregelen”, aldus de organisatie. “Bewoners van de dorpen kunnen vanuit huis of op voldoende afstand van elkaar langs de weg genieten van een langgerekt en gekleurd lint van trekkers versierd met gekleurde lichtjes”. In elk dorp zullen zo’n 40 tot 50 vrolijk verlichte trekkers deelnemen, een lint van circa 1 kilometer lang.
 
Samenwerken
“Het is fijn dat wij de ruimte krijgen om de Lichtjestour te organiseren”, zegt de organisatie. De Lichtjestour is dan ook een typerende activiteit voor de gemeente Dronten. Met elkaar zetten de drie organisaties de schouders eronder om een activiteit neer te zetten voor en door bewoners. Dat is de manier hoe wij wonen, werken en leven in de regio.


 

Het verhaal van Dronten

Ruimte. Hier vind je het, hier heb je het. Dronten, nieuw land midden in Nederland. Zestig jaar geleden gewonnen uit zee, gebouwd door pioniers met lef. Nu een van de grootste gemeenten van het land, gemaakt door bewoners en ondernemers met diezelfde Dronter daadkracht. Zo weids als het uitzicht over onze polders, tulpenvelden en randmeren, zo onbegrensd zijn hier de mogelijkheden. Dit is Dronten, dit is jouw ruimte.

 
Praktische informatie
De lichtjestour wordt drie keer verreden:
10 december 2021 in Swifterbant
11 december 2021 in Biddinghuizen
18 december 2021 in Dronten
 
Landelijke richtlijnen geven aan dat het evenement om 17:00 uur afgelopen moet zijn.
De lichtjestour gaat daarom dan al om 15.00 uur van start. Nee, erg donker is het dan nog niet maar wel donker genoeg om ervan te genieten. Bij de start is het niet toegestaan publiek te ontvangen en we doen dan ook een dringend beroep op het publiek daar ook niet naar toe te komen. Mochten er toch mensen op af komen, dan zullen zij worden weggestuurd.
De routes van Biddinghuizen en Swifterbant zullen via social media en de websites bekend worden gemaakt.De Dronter route is hier te vinden.

Terug naar overzicht

Delen: