tel 06-29196179
Home
Home
Menu
empty

Lichtjestour Dronterland

evenement rev website.jpg De drie evenementenstichtingen De IJsvogel (Biddinghuizen), De Klokbeker (Swifterbant) en STADronten organiseren gezamenlijk in december de Lichtjestour Dronterland. Op zaterdag 22 december brengen de Flevoscouts opnieuw het vredeslicht naar Dronten, waarna een bonte stoet van versierde trekkers door Dronten zal gaan rijden.
 
14 december in Biddinghuizen, Winter Fair, Lichtjestour en stuntshow
Dit jaar hebben we een iets andere opzet gekozen, om beter aan te kunnen sluiten bij de drie kernen en hun activiteiten. Vorig jaar liepen we tegen het feit aan dat de Lichtjestour samenviel met verschillende kerstvieringen op de basisscholen, aldus Teun van Beek, voorzitter van Stichting De IJsvogel. De Lichtjestour valt in Biddinghuizen op vrijdag 14 december, gelijk met de Winter Fair in het dorp. Van Beek: ’Vorig jaar stond het al rijen dik, nu kunnen nog meer mensen ervan genieten. De tour met de versierde trekkers vertrekt om 18:00 uur. Rond 20:00 uur is er een spectaculaire stuntshow voor jong en oud in het hart van het centrum.’
 
  15 december Lichtjestour door het dorp en spectaculaire stuntshow voor kinderen
In Swifterbant zullen de trekkers zich verzamelen voor weer een prachtige route door het dorp. Maar tijdens hun tour zal er een spectaculaire stuntshow te zien zijn. Dus kom naar het centrum van het dorp, om de trekkers te bewonderen en de stuntshow te zien om ongeveer 17:15 uur.
 
Het Vredeslicht komt weer naar Dronten
Zaterdag 22 december is de slotfinale van de Lichtjestour en zullen de Flevo-Scouts het Vredeslicht weer naar Dronten brengen, waar vervolgens waarnemend burgemeester Ineke Bakker het licht op het monument zal ontsteken. De Flevo-Scouts sluiten met de traditionele boerenkoolmaaltijd hun 55 jarig jubileum af en zorgen ook weer voor een warme maaltijd voor de deelnemers.
 
Spectaculaire vuurspuwshow JP de Kam op het Meerpaalplein
Vorig jaar was hij Biddinghuizen en Swifterbant en dit jaar op het Meerpaalplein. Een show voor de hele familie door een top entertainer. Dit wil niemand missen! De vrijwilligers van STADronten staan met een tent met warme koffie en warme chocomelk. Vuurspuwshow om 18:15 uur. De afsluiting van het evenement is nog een verrassing.
 
Meestemmen voor de publieksprijs
We zijn bezig om een app te ontwikkelen, waarmee u kunt stemmen op de trekker die u het mooiste vindt. Daarnaast is er natuurlijk per dorp een mooie wisselbeker. Alle tijden en routes worden tijdig gepubliceerd op www.sta-dronten.nl Volg ook de facebookpagina’s in uw dorp.
 

Terug naar overzicht

Delen: