tel 06-29196179
Home
Home
Menu
empty

Koningsdag 2022; wat een feest!

Fijne Koningsdag.jpg Koningsdag 2022 was één groot feest in Dronten. Op het Meerpaalplein was het de hele dag druk en buitengewoon gezellig. STADronten kijkt zeer tevreden terug op het eerste evenement van 2022, wat mooi dat het weer mogelijk was!
  Naast de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee begon de dag met het officiële deel met het vlag hijsen door burgemeester Gebben. Daar werd ook bekend gemaakt wie de winnaar was van de versierde stratenwedstrijd; de Lire! De prijs komt binnenkort jullie kant op. Vervolgens gingen rond 11:00 uur de dagactiviteiten van start op het Meerpaalplein. In de wijken in Dronten werden ook vele kinder-activiteiten georganiseerd.
Bij Zwaan Buitensport kon er leuk geklommen worden in de Klimwiek, in de touwladders en op de stormbaan. Els van BallonnenenMeer verraste de kinderen met overheerlijke popcorn en een mooi springkussen. Verder waren natuurlijk de FlevoScouts aanwezig; iedereen kon bij hen broodjes bakken. Verder kon er lekker gespeeld worden op de Clownsglijbaan.
De Flevotruckerstour vertrok met luid getoeter rond 9:15 uur vanaf het Meerpaalplein in een colonne van vele vrachtwagens en de Drontenaren kon wederom genieten van de Oude Motoren en Trekkers Vereniging afdeling Flevoland. Er was ’s middags nog een leuke en gezellige bingo in de Meerpaal. Gedurende de hele dag was er veel muziek en dans op het plein verzorgd door de Meerpaal en Joy4All en waren er optredens op het Havenplein bij Moellies. De Dronter Piraten verzorgen ‘s middags optredens bij de Fontein.
STADronten kijkt terug op een bijzonder geslaagde Koningsdag. Dit alles is alleen mogelijk door steun van vrijwilligers, de gemeente en van onze sponsors. Dank aan iedereen! In het bijzonder ook een speciaal woord van dank voor alle vrijwilligers waaronder de jongeren van Chillpoint en de vrijwilligers van het AZC. Met laatstgenoemde partij hebben we ons eerste lustrum gevierd; voor de 5e keer vond deze prachtige samenwerking plaats.
Doe je mee? Vond je Koningsdag leuk en/of heb je ideeën hoe we het nog leuker kunnen maken volgend jaar in je eigen wijk of op het Meerpaalplein? STADronten is op zoek naar nieuwe commissie- en bestuursleden. Wees welkom! Neem contact met ons op via info@sta-dronten.nl
 

Terug naar overzicht

Delen: