tel 06-29196179
Home
Home
Menu
empty

Beach Event Dronten 2018 en voorronde NK Beach Soccer op het Meerpaalplein Van 21 juni t/m 2 juli

Dronten- Van 21 juni t/m 2 juli a.s. vindt de vierde editie van het Beach Event Dronten plaats op het Meerpaalplein. Een extra lange editie omdat STADronten een voorronde van het NK Beach Soccer naar Dronten heeft weten te halen. Mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de gemeente Dronten, de provincie Flevoland en de sponsoren van STADronten die uit het Drontense bedrijfsleven komen. Partners van het eerste uur, Knipscheer Infrastructuur en van Werven, toveren het Meerpaalplein weer om in een fantastisch zandstrand.
De commissie is al maanden bezig om alles weer op tijd voor elkaar te krijgen, maar kijkt erg uit naar deze editie, met als slotstuk de voorrondes van het NK Beach Soccer op 30 juni en 1 juli

Kies een sport en doe mee tijdens het 1e weekend van het Beach Event 2018

Het is gelukt om een divers en sportief programma neer te zetten voor iedere inwoner van Dronten. Voor bedrijven, vrienden, buren en competitiespelers. Men kan zich opgeven voor voetballen, volleyballen, handballen, jeu de boules, dodge ball en badminton en later in de week kennismaken met honkbal, waar de Vrijbuiters een training geven aan de allerkleinsten van de vereniging. Maar ook touwtrekken staat op het programma. Natuurlijk hebben we lekkere zomerse muziek tijdens het sporten.


Trommel je vrienden op voor een voetbalavond of kom Kwalleballen!

Om al vast wat te proeven van het beach soccer, hebben we op woensdagavond 27 juni een recreatieve beach soccer avond georganiseerd (5 tegen 5). De Buurtsportcoaches van de gemeente Dronten organiseren op donderdagavond 28 juni een avond Kwalleballen. Lekker met zand en water een soort rugby spelen vanaf 16 jaar. Kijk voor meer informatie en inschrijvingen voor alle sporten op www.beacheventdronten.nl

Jeu de Boules en topspelers Petanque weer naar Dronten

Gelijktijdig zijn, in het eerste weekend van het beach event 2018, de Nederlandse topspelers ook weer 3 dagen in Dronten aanwezig. Spelers komen uit het hele land in Dronten en strijden om mooie prijzen. Op de zondag staan er al 28 teams genoteerd voor een Petanque doubletten toernooi. Oud kampioen Meep Poel leidt hier alles in goede banen. Zaterdagmorgen 23 juni zal burgemeester mr. A.B.L. de Jonge om 09:45 uur het Beach Event bij dit onderdeel openen.
Jeu de Boules club ’t Swifterbutje is weer van de partij en laat samen met JBV Lelystad iedereen op vrijdagmiddag 22 juni graag kennismaken met Jeu de Boules. Deze gezellige en tactische sport wordt ook Petanque genoemd en kan in verschillende vormen gespeeld worden. In Swifterbant wordt het volop gespeeld, ook in de winter op overdekte banen. Een gezellige club onder leiding van Herman Lancée.  Kom kennismaken tijdens het Beach Event en probeer het een keer.
Gemeente Dronten voor het eerst gastheer van het NK Beach Soccer met Eredivisie en Eerste Divisie teams
Voor het eerst in haar geschiedenis is Dronten gastheer voor de Eredivisie en Eerste Divisie mannen, de Eredivisie vrouwen en de Topklasse voor senioren en jeugd. Teams komen uit het hele land om te strijden in de voorrondes. Honderden beoefenaars van de populairste zomersport van Nederland en de grootste Beach sport ter wereld gaan op Het Meerpaalplein de strijd aan met als uiteindelijke doel Nederlands Kampioen Beach Soccer te worden.
Op zaterdag 30 juni strijden van 11.00 uur tot 17.00 uur de Eredivisie Mannen teams tegen elkaar. Naast de Eredivisie Mannen speelt ook een gedeelte van de mannen
Eerste Divisie teams op deze zaterdag.
Op zondag 1 juli is het van 11.00 uur tot 17.00 uur de beurt aan de overige teams van de Eredivisie Mannen, Eredivisie Vrouwen en mannen Eerste Divisie om te strijden voor een zo hoog mogelijke plaats op de ranglijst.

Zien we de jeugd van Dronten tijdens de finale in Scheveningen?

Vanaf 10.00 uur is er op zaterdag 30 juni voor de jeugd de mogelijkheid om met een team van minimaal 5 spelers mee te doen en kans te maken op een finaleplaats op zaterdag 21 juli in Scheveningen. Teams kunnen zich inschrijven in de categorie O9 jaar, O11 jaar, O13 jaar, O15 jaar en O17 jaar. Inschrijven kan via de beachsoccerbond.nl Dus voetbalverenigingen in Dronten zet je talent in en doe mee. Wethouder Ton van Amerongen zal het NK Beach Soccer openen op zaterdag 30 juni om 10:45 uur.