tel zie bestuur onder home
Home
Home
Menu
empty

Paardensport als nieuw onderdeel tijdens Beach Event Dronten

paard compliment bij artikel paardensport.jpg Dit jaar is opnieuw een leuk onderdeel toegevoegd aan het Beach Event Dronten. Op donderdag 4 juli vanaf 19:00 zullen er pony’s en paarden meedoen aan het evenement op het zand. Voor alle paardenliefhebbers is dit natuurlijk een leuk onderdeel. Het wordt gehouden aan de kant van De Meerpaal. Het idee voor dit onderdeel kwam van Lisa Hendriksen en Stephanie Zwanenburg.

Lisa en Stephanie zijn twee derdejaars studenten aan de Aeres Hogeschool. Zij volgen de opleiding Hippische Bedrijfskunde. Een studie met 70% bedrijfskunde en 30% paardgerelateerde vakken. Na deze studie kun je aan de slag als adviseur of zelfstandig (hippisch) ondernemer. Maar ook als evenementenmanager. Als onderdeel van hun projectmanagement assessment kwamen de dames spontaan naar de organisatie om dit onderdeel te organiseren. Het is een leuk programma geworden voor jong en oud.

Vrijheidsdressuur, ringsteken en hoefijzerwerpen

Tijdens deze avond zal er een demonstratie vrijheidsdressuur gegeven worden. Dit is een vorm van dressuur waarbij het paard allerlei oefeningen heeft aangeleerd. Liggen, buigen, tellen, apporteren en bijvoorbeeld de Spaanse pas. De kunst is dat het paard in vrijheid op aangegeven van de ruiter de oefening uitvoert. Door het vele oefenen ontstaat er een harmonie tussen paard en trainer. Veel paarden vinden het enorm leuk om te doen. Op de foto maakt het paard een Compliment. Het ene voorbeen gestrekt en het andere gebogen.


Ringsteken vanaf een pony

In Nederland een populaire sport onder paardenliefhebbers. Kinderen kunnen het onder begeleiding nu ook op het Meerpaalplein proberen. Er zijn pony’s en begeleiders aanwezig om samen het parcours te lopen, en te proberen de ring aan de stok te krijgen. Je kunt je ook met je paard opgeven via de website: www.beacheventdronten.nl


Hoefijzer werpen en hoefijzers versieren

In Amerika is hoefijzerwerpen net zo populair als voor de Fransen het Jeu de Boules. Je probeert een hoefijzer zo dicht mogelijk bij de staak te werpen. Iedereen kan het op deze avond eens uitproberen. Dus kom naar het plein en doe mee. De kinderen kunnen hoefijzers versieren.
Wil je met je eigen paard meedoen aan het ringsteken? Mail dan even naar ringsteken@beacheventdronten.nl Opgeven hoeft alleen voor het ringsteken, zodat we weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.
 

Terug naar overzicht

Delen: