tel 0321 337 507
Home
Home
Menu
empty
Dronten – Deze maand gaan kinderharten sneller kloppen, want Sinterklaas komt weer naar Nederland. We hebben gehoord dat hij gelukkig ook weer van plan is om naar Dronten te komen! Hoera! Als het allemaal goed gaat met de lange overtocht, zal hij op zaterdag 25 november om 13:00 uur op het Meerpaalplein aankomen.

Het is altijd weer spannend, want Sinterklaas en zijn Pieten beleven altijd wel een avontuur op de lange reis naar Dronten. Natuurlijk zullen we vragen of onze Burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten wil ontvangen op het plein. Het wordt een groots onthaal, want onder de muzikale begeleiding van de blaaskapel De Kleikloeten gaan we natuurlijk allemaal weer heel hard zingen, wanneer Sinterklaas aankomt.

De sleutel van het Pietenhuis
Na de aankomst op het Meerpaalplein gaan Sinterklaas en zijn Pieten om 13:30 uur het centrum in. Om 14:10 uur zal de sleutel van het Pietenpakhuis worden overhandigd. De Pieten hebben het natuurlijk nog heel druk en de pakjes moeten goed op naam opgeslagen liggen. Het Pietenpakhuis is dit jaar gevestigd aan de Reling nummer 5.

Spelletjes in het stadscentrum SuyderSee
Dit jaar zijn er van 14:30 tot 16:15 uur verschillende oud-Hollandse spelletjes te doen in het stadscentrum SuyderSee. De spelletjes zijn onder begeleiding van de pieten en de Flevoscouts. Alle kinderen kunnen vanaf 14:30 uur een stempelkaart ophalen in het pietenhuis aan de Reling 5. Met deze stempelkaart kun je de verschillende oud-Hollandse spelletjes spelen. Heb je een spel gedaan, krijg je een stempel. Heb je minstens vijf spellen gedaan? Dan ligt er in het Pietenpakhuis een Pietendiploma voor je klaar.    

Kleurwedstrijd
STADronten houdt ook dit jaar weer een kleurwedstrijd. Bij een aantal winkels liggen kleurplaten klaar. Deze kleurplaten kunnen tot en met zaterdag 25 november worden ingeleverd in de groene bus bij Intertoys aan het Havenplein. De mooiste tekening wordt beloond met een mooie prijs. Er zijn drie leeftijdscategorieën, 2-4 jaar, 5-7 jaar en 8-10 jaar.

Prijsuitreiking kleurwedstrijd
Sinterklaas en zijn Pieten reiken op 2 december om 14:00 uur de prijzen uit in het Pietenpakhuis aan de Reling nummer 5. Ze maken natuurlijk nog een ronde door het mooie centrum van Dronten.