tel 0321 337 507
Home
Home
Menu
empty
  • slide12
  • slide9
  • slide10
  • slide11

STADronten

Sponsors

Mobiele Service Diensten Mutli Las Dickmann Agro Profile Tyrecenter DrontenBouw BV Elsvierderels 123 Machine Verhuur Koopplein

Over ons

STADronten is opgericht in 2007, met als doel om de Dronter gemeenschap verder ”tot leven te brengen”. Om inwoners met elkaar te verbinden door activiteiten te
organiseren die passen bij de cultuur van Dronten.

Want samen zijn wij die cultuur. Als jongste provincie van Nederland hebben we hard gewerkt aan een leefbare polder. Door de jaren heen hebben we dat intussen samen bereikt. Maar er is meer!

Naast prachtige voorzieningen en mooie bedrijven, ontbrak het nog aan activiteiten in ons dorp die voor vermaak en verbinding zouden zorgen. Gelukkig zijn er altijd weer inwoners, die zich hiervoor willen inzetten en de handschoen daadwerkelijk oppakken.En zo ontstond de stichting STADronten.

We konden al snel rekenen op meer vrijwilligers en bedrijven die dezelfde maatschappelijke verantwoordelijkheid voelden en ons vanaf het begin ondersteunden. Want zonder hulp is het niet mogelijk om activiteiten te organiseren. Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen geen gelden, maar halen het plezier uit de inwoners waarvoor zij activiteiten organiseren.Wij geloven dat een eigen cultuur met leuke activiteiten binnen onze gemeente verschillende neveneffecten heeft waar we met elkaar trots op mogen zijn:
* We verbinden inwoners met elkaar en met bedrijven.
* We zorgen dat bedrijven sneller voor Dronten kiezen als vestigingsplaats, omdat er voor medewerkers niet alleen goede voorzieningen zijn, maar ook activiteiten plaatsvinden waarvoor je het dorp niet uit hoeft. Denk hierbij aan Koningsdag, een Sinterklaasfeest en zelfs een Beach Event.
* Een dorp met een stadse allure, waarbij we samen met ondernemers, het hart van ons dorp vaker kunnen laten sprankelen!

Nieuws

Vuurspuwer JP de Kam komt naar Biddinghuizen en Swifterbant #hgt

Vuurspuwer JP de Kam komt naar Biddinghuizen en Swifterbant #hgt

We hebben het voor elkaar! Dit jaar komt de bekende vuurspuwer JP de Kam naar Biddinghuizen... Lees meer..
Lichtjestour Dronterland leeft al echt in Dronten

Lichtjestour Dronterland leeft al echt in Dronten

De Lichtjestour Dronterland leeft al goed onder de inwoners van Biddinghuizen, Dronten en... Lees meer..
Sinterklaas veilig in Dronten aangekomen!

Sinterklaas veilig in Dronten aangekomen!

Op 25 november kwam Sinterklaas in Dronten aan met zijn pieten. Dat was om 13:00 uur op het... Lees meer..
Nog een paar nachtjes slapen kijk snel waar de Pieten zijn!

Nog een paar nachtjes slapen kijk snel waar de Pieten zijn! Lees meer..