tel 0321 337 507
Home
Home
Menu
empty
  • slide12
  • slide9
  • slide10
  • slide11

STADronten

Sponsors

Van Arendonk Knipscheer Infrastructuur B.V. Mutli Las De Groot diervoeders BV USRA AVPRO Bohmer Project Interieur Biron

Over ons

STADronten is opgericht in 2007, met als doel om de Dronter gemeenschap verder ”tot leven te brengen”. Om inwoners met elkaar te verbinden door activiteiten te organiseren die passen bij de cultuur van Dronten.

Want samen zijn wij die cultuur. Als jongste provincie van Nederland hebben we hard gewerkt aan een leefbare polder. Door de jaren heen hebben we dat intussen samen bereikt. Maar er is meer!

Naast prachtige voorzieningen en mooie bedrijven, ontbrak het nog aan activiteiten in ons dorp die voor vermaak en verbinding zouden zorgen. Gelukkig zijn er altijd weer inwoners, die zich hiervoor willen inzetten en de handschoen daadwerkelijk oppakken.En zo ontstond de stichting STADronten.

We konden al snel rekenen op meer vrijwilligers en bedrijven die dezelfde maatschappelijke verantwoordelijkheid voelden en ons vanaf het begin ondersteunden. Want zonder hulp is het niet mogelijk om activiteiten te organiseren. Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen geen gelden, maar halen het plezier uit de inwoners waarvoor zij activiteiten organiseren.Wij geloven dat een eigen cultuur met leuke activiteiten binnen onze gemeente verschillende neveneffecten heeft waar we met elkaar trots op mogen zijn:
* We verbinden inwoners met elkaar en met bedrijven.
* We zorgen dat bedrijven sneller voor Dronten kiezen als vestigingsplaats, omdat er voor medewerkers niet alleen goede voorzieningen zijn, maar ook activiteiten plaatsvinden waarvoor je het dorp niet uit hoeft. Denk hierbij aan Koningsdag, een Sinterklaasfeest en zelfs een Beach Event.
* Een dorp met een stadse allure, waarbij we samen met ondernemers, het hart van ons dorp vaker kunnen laten sprankelen!

 

Nieuws

Lichtjestour Dronterland 2017 Groot succes!

Lichtjestour Dronterland 2017 Groot succes!

Het was een nieuwe manier van organiseren met drie dorpen tegelijk, maar wat mogen we... Lees meer..
De Flevo-Scouts betekenen veel voor Dronten!

De Flevo-Scouts betekenen veel voor Dronten!

Flevo-Scouts brengen het Vredeslicht en gaan kinderen ‘smores’ leren
... Lees meer..
De routes van Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten staan op de website

De routes van Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten staan op de website

De routes van de drie kernen staan op deze website onder het tabblad Lichtjestour. Lees meer..
Programma bekend

Programma bekend

Mocht het u in de krant zijn ontgaan. Het programma en de tijden zijn nu ook te vinden op... Lees meer..